Diensten

Voor alle werkzaamheden kunt u bij mij terecht, van ontwerp tot oplevering, van kleine verbouwing tot nieuwbouw, voor advisering of voor bouwbegeleiding, zowel particulieren als bedrijven.

Tekenwerk

Als u gaat (ver)bouwen, dan heeft u duidelijke tekeningen nodig, die voor verschillende doeleinden gebruikt moeten kunnen worden.

  • Voor de aanvraag van de benodigde vergunningen;
  • Voor de aanvraag van offertes bij de aannemers;
  • Voor de uitvoering van de werkzaamheden van uw project.

Ik verzorg alle voorkomende tekenwerkzaamheden, in elke fase van de projecten.

  • Ontwerpen (schetsontwerp t/m definitief ontwerp);
  • 3D-tekeningen (géén BIM);
  • Bestektekeningen;
  • Werktekeningen;
  • Detailtekeningen;
  • Constructie- en installatie (overzichts-) tekeningen.
Alle tekeningen worden geautomatiseerd vervaardigd met de laatste versie van het tekenprogramma Autocad. De tekeningen zijn zodoende uitwisselbaar met de meeste onderaannemers, wat de flexibiliteit verhoogt en de kosten verlaagd.

Vergunning

Als u bouwwerkzaamheden wilt gaan uitvoeren, heeft u in principe een omgevingsvergunning nodig. Dit geldt niet voor kleine, onopvallende bouwwerken.

Op de site omgevingsloket kunt u via de vergunningscheck controleren of uw bouwplan vergunningsvrij of vergunningsplichtig is. Als blijkt dat u een bouwvergunning nodig heeft, dan kan ik deze aanvraag geheel voor u verzorgen, inclusief alle benodigde bescheiden, zoals bouwbesluit- toetsingen, epc-berekeningen e.d. Ik begeleid het gehele vergunningtraject, vanaf onderzoek naar de haalbaarheid tot en met de vergunningverlening.

Ook als u geen vergunning nodig heeft, is het raadzaam om toch een bouwtekening en eventueel een werkomschrijving te laten maken. Zo weet de aannemer exact wat hij moet maken en geeft dit zekerheid voor zowel u als de aannemer tijdens het gehele bouwproces.

Als u twijfelt of u voor uw plannen een vergunning nodig heeft, dan kunt u altijd contact met mij opnemen. Ik denk graag met u mee.

Werkomschrijvingen

Indien u tijdens de bouw niet met allerlei (onterechte) meerwerken geconfronteerd wilt worden, is het raadzaam om een (beknopte) werkomschrijving te maken.

Samen met u bepalen we hoe uw plan er uit moet komen te zien en welke materialen de aannemer moet opnemen in zijn offerte. Zeker als u meerdere aannemers wilt uitnodigen en geen appels met peren wilt vergelijken, is het aan te bevelen een werkomschrijving te maken. Goede voorbereiding verdient zich te allen tijde terug!

 

 

 

 

Verstandig investeren in deugdelijk advies verdient zich altijd ruimschoots terug!” 

Advisering & Bouwbegeleiding

Voor de particuliere en de zakelijke opdrachtgever verzorg ik advisering en bouwbegeleiding. Ik begeleid alle gewenste projecten, waaronder het nog te bouwen woonhuis of bedrijfspand, verbouwingen of uitbreidingen hiervan, aanpassingen minder valide woning en (kleinschalige) projectontwikkeling. Dus zeker ook uw project.

Ik kan voor u controleren of alles op de juiste wijze wordt uitgevoerd. Een hoogwaardige uitvoering zorgt immers voor een meerwaarde van uw woning. Verder regel ik alle lastige details voor u, die bij het bouwen horen en begeleid ik u probleemloos naar de oplevering. Dat alles tegen zo laag mogelijke kosten en met zo hoog mogelijke kwaliteit. Hierdoor bespaart u tijd, kosten en geld en dat scheelt u tevens heel wat ergernis.

Afhankelijk van uw kennis en ervaring met bouwen kunt u kiezen voor verschillende soorten begeleiding. U kunt kiezen voor begeleiding bij een bepaald onderdeel, een combinatie van onderdelen of voor totale bouwbegeleiding.

Visualisatie

Heeft u ook zo veel moeite om vanaf een tekening te kunnen voorstellen hoe uw plan er exact uit komt te zien? Ik kan uw plan visualiseren door een 3d of artists impression te maken, zodat u een goed beeld krijgt, hoe uw plan er na de uitvoering eruit komt te zien.

Zo kunt u ook, voordat er één nagel is vertimmerd, digitaal door uw woning of bedrijfspand “wandelen” en krijgt u een goed beeld van alle hoeken en gaten van alle betreffende ruimtes, zodat u niet voor verrassingen komt te staan als uw werk wordt opgeleverd.

 

Staan de werkzaamheden welke u van mij verlangt niet in het overzicht dan kunt u mij altijd bellen of mailen en overleggen of ik u van dienst kan zijn” 

 

Overige Werkzaamheden

Aanbestedingen

Heeft u geen enkel idee welke aannemer u voor uw plannen wilt uitnodigen voor het maken van een offerte, dan kan ik u helpen deze keuze te maken. Zo kan ik na het vervaardigen van de benodigde stukken, zoals een bouwtekening(en) en werkomschrijving de aannemers selecteren en desgewenst een aanbesteding voor u regelen.

 
Planningen

Het maken en uitwerken van globale planningen behoort tevens tot de werkzaamheden van GBTA. Ik kan een inschatting maken hoeveel tijd benodigd is voor de uitvoering van uw plan, vanaf de offerte tot en met de oplevering. Hiermee krijgt u een goed beeld wanneer u welke werkzaamheden kunt verwachten.

 
(kleinschalige) Projectontwikkeling

Heeft u een braakliggend stuk grond of een oude schuur waar u woningen wilt bouwen, dan kunt u ook voor projectontwikkeling bij mij terecht. Wij informeren bij de gemeente welke mogelijkheden er zijn en werken daarna uw plannen verder uit. Tevens verzorgen wij alle benodigde rapporten ten behoeve van de vergunningaanvraag.